Novi liječnici u sisačkoj bolnici

st

U sisačkoj bolnici nije slučaj da liječnici samo odlaze. Jedan od novih kolega sisačkim doktorima je ortoped, dr. Hrvoje Ravlić, koji je došao iz Požege.
‘Odabrao sam sisačku bolnicu jer su ovdje dobri uvjeti. Radi se o velikoj bolnici s dobrom opremom i nema razloga da rad ne bude dobar. Cilj ovakvih perifernih bolnica je da se liječi ne samo domaće stanovništvo, već i da izvuku nešto sa zagrebačke regije gdje su bolnice pretrpane. Ako se bude vodila dobra politika onda neće biti razloga za odlazak liječnika’, rekao je dr. Ravlić, kojem se u Sisku pridružio i dr. Ivan Slugan.
‘Stigao sam iz Čakovca, a moja specijalnost je operativa u prednjem području oka i nadam se da ću moći pomoći pacijentima na tom području. Kolege su me lijepo primili i ne sumnjam u dobru suradnju.’
Za nove liječnike i specijalizante bolnica, u suradnji sa Županijom, oprema nekoliko stanova, a uz pripremu za izgradnju središnjeg paviljona, krenula je i obnova odjela ‘nove interne’.
‘Tijekom prošle i ove godine obnovljena je stolarija, a krenuli smo i u obnovu nekih odjela. Obnovljeni su odjeli endokrinologije i gastroenterologije, obavljeni su soboslikarski radovi u svim sobama i ambulantama. U cijelosti smo promijenili i sanitarni čvor. Na odjelu gastroenterologije napravljena je i jedna apartmanska soba. Nastavljamo s radovima na svim odjelima ‘nove interne’, vodit ćemo brigu o svim zgradama, jer je briga za bolesnike na prvom mjestu’, rekao je ravnatelj OB dr. Ivo Pedišić Sisak, dr. Tomislav Dujmenović.

najčitanije