Novi kilometri cesta na području grada Petrinje

imp

Ceste Petrinja 6

Od 2021. godine do danas na području cijele Sisačko-moslavačke županije modernizirano je i izgrađeno ukupno 252 kilometara cesta od čega je na području grada Petrinje ukupno 85 kilometara u vrijednosti oko 10 milijuna eura.

ceste petrinja 7 ceste petrinja 1

Obnovljene prometnice u naseljima Deanovići, Jošavica te Gornja i Donja Mlinoga na području grada Petrinje sa suradnicima je obišao župan Ivan Celjak.

Osobito su nam važne novoizgrađene ceste na području Deanovića, Gornje i Donje Mlinoge. Ovdje se radi o dionici ukupne duljine 10 kilometara i vrijednosti oko 2 milijuna eura. Ove ceste su iznimno važne za lokalno stanovništvo, jer stanovnici će sada prvi put dolaziti do svojih kuća asfaltom, neće se više voziti makadamom. Isto tako, ove ceste su iznimno važne za razvoj poljoprivrede i velik broj lokalnih OPG-ova.“, izjavo je župan Celjak.

ceste petrinja 5 ceste petrinja 4

Novoizgrađena cesta će stanovnicima ovoga područja poboljšati kvalitetu života, ali i jamčiti ostanak i nastavak bavljenja poljoprivredom.

Dobar pokazatelj nam je bio upis u prve razrede osnovnim školama na području grada Petrinje koji je bio 45% veći nego prošle godine. Mladi vide svoju budućnost i u našim ruralnim područjima, u selima, osobito oni koji se bave poljoprivredom. Zato nam je osobito važno da radimo i gradimo nove ceste i na području Donje Mlinoge, Gornje Mlinoge, Deanovića gdje imamo velik broj male djece.“, dodao je župan.

 

ceste petrinja 2 ceste petrinja 8

Ovo je važan dan za sve mještane pa tako i za Milku Dragaš, stanovnicu Donje Mlinoge.

„Hvala svima, jer smo nakon toliko vremena dobili asfalt i to puno znači ne samo meni, nego i svim mještanima.“, rekla je gospođa Milka.

 

ceste petrinja 3

Župan Celjak je prošli tjedan u Petrinji obišao i završene radove na sanaciji mosta u Ulici Vladka Mačeka u čiju je sanaciju uloženo oko 500 tisuća eura iz Fonda solidarnosti EU.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije