Novi EU projekt Caritasa Sisačke biskupije

imp

251020211635197259.jpeg

„Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka u Caritasu Sisačke biskupije“ – naziv je novog projekta Caritasa Sisačke biskupije kojim Caritas Sisačke biskupije otvara novu socijalnu uslugu pružanja psihosocijalne podrške za osobe s invaliditetom na području cijele Sisačke biskupije.
Psihosocijalnu podršku omogućiti će mobilni tim koji uključuje socijalnog radnika i psihoterapeuta. Ovaj tim dolaziti će do domova osoba s invaliditetom, a usluga će također biti dostupna i u prostoru Caritasa Sisačke biskupije na adresi Ulica dr. Ante Starčevića 92, u Sisku gdje se korisnici usluge psihosocijalne podrške mogu svakodnevno obratiti.

eu projekt caritas 5 eu projekt caritas 4

Projektom će se otvoriti još jedna jednako važna socijalna usluga poludnevnog boravka za starije koja će biti organizirana u Oborovu, na adresi Sočnićeva 2. Za potrebe provedbe aktivnosti poludnevnog boravka biti će organiziran prijevoz starijih osoba kako bi im usluga bila što dostupnija te kako bi se što više starijih uključilo u aktivnosti boravka koje će im zasigurno omogućiti bolju kvalitetu života. Cilj projekta je i pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem i unaprjeđenjem izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške i boravka u Caritasu, a u taj dio projekta bit će uključeno minimalno 160 korisnika, uglavnom starijih osoba i osoba s invaliditetom.

eu projekt caritas 3 eu projekt caritas 1

Kako je istaknula voditeljica projekta Danijela Švrga želja je provoditelja da kroz 24 mjeseca aktivnosti omoguće smanjenje broja korisnika usluge smještaja razvojem izvaninstitucijske socijalne usluge, psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka, a također da se i podigne svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i pravima ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.613.256,22 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva Europske unije, a 15% sredstva proračuna Republike Hrvatske.

najčitanije