Novi defibrilatori za Zavod za hitnu medicinu SMŽ

imp

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije nakon nabave nova dva vozila za hitnu pomoć opremljen je i s nova tri defibrilatora za napredno održavanje života.

Riječ je o uređajima s najnovijom tehnologijom defibrilacije Multipulse Biowave koja osigurava jaku učinkovitost i sigurnost defibrilatorskog šoka, dok je energija iznimno niska, u kombinaciji s opsežnim funkcijama za praćenje pacijenta, zaslonom na dodir te najnovijom tehnologijom za prijenos podataka.

Nabava je financirana iz dodatnih 3,7 milijuna kn decentraliziranih sredstava u 2022. godini koje je Ministarstvo zdravstva odobrilo na zahtjev Sisačko-moslavačke županije za prioritetne projekte zdravstvenih ustanova na području naše županije.

“Opremljena vozila hitne pomoći su osnovni alat za rad našim timovima i o kvaliteti pružanja hitne pomoći ovise ljudski životi. Zato nastojimo nabaviti što više novih vozila te što više novije i kvalitetnije opreme kako bi naši timovi iskoristili na najbolji mogući način svoje znanje, vještine i naravno spasili ljudske živote.” istaknuo je župan Celjak.

Ukupna vrijednosti defibrilatora je 499.950,00 kuna, a koristit će ih Ispostava Sisak i Ispostava Kutina.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije