Nova Strukovna škola spremna za iduću školsku godinu

imp

261020211635284555.jpeg

Iduću školsku godinu učenici Strukovne škole Sisak počet će u novom prostoru. Potrvdili su to danas obilaskom gradilišta nove škole župan Ivo Žinić i Sabina Glasovac, pomoćnica resornog ministra za odgoj i obrazovanje.

Nakon obilaska župan je izrazio zadovoljstvo viđenim. “Po pitanju struke radovi su vizualno dobro napravljeni. Očekujemo da će biti ispoštivani rokovi za završetak škole kako bi sljedeće godine mogli imati upisanu djecu u novu školu. Na žalost punih 11 godina je prošlo da ovako ogroman objekt stoji nedovršen. Zahvaljujem se Ministarstvu i izvoditeljima i vjerujem da će malo žešće krenuti u završetak radova.” – istaknuo je župan.

Izgradnju škole financijski prati Ministarstvo obrazovanja, istaknula je prilikom obilaska gradilišta škole Sabina Glasovac, pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje, jer je Ministarstvu stalo da se ovaj projekt uspješno privede kraja. ” Prije obilaska radova održan je sastanak kako bi se vidjelo kako se radovi na školu mogu ubrzati. Sve to radimo da bi se ubrzala dinamika i da bi se ova investicija vrijedna više od 32 milijuna kuna koja su osigurana iz proračuna Ministarstva uspješno privela kraju i da bi djeca iz Siska i Sisačko-moslavačke županije već početkom sljedeće školske godine mogli pohađati ovu školu” – rekla je Glasovac.

Trenutno Sktrukovnu školu pohađa 536 učenika u 12 redovnih i 6 pomoćnih zanimanja. S prelaskom u novu školu učenici bi učennje i prtaksu imali na jednom mjestu i ne bi kao danas radili na dvije lokacije.

najčitanije