„Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi“

imp

261020211635267059.jpeg

Sisačko-moslavačka županija jedan je od partnera u projektu „Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi“ koji ima za cilj implementaciju postojećih promotivnih strategija u području očuvanja industrijske baštine, uključivanjem i suradnjom ključnih dionika: obrazovnih, gospodarskih institucija, institucija zaštite baštine radi poticanja obnove starih industrijskih područja, inkubatora i socio-kulturnih centara, te povećanja atraktivnosti gradskih centara i informiranja javnosti o potencijalima industrijske baštine regija.
Osim naše Županije partneri u projektu su Regija Zwickau (Njemačka), Leibniz Institut za regionalnu geografiju (Austrija), Općina Leoben (Austrija), Sveučilište Graz (Austrija), Županijsko udruženje lokalne akcijske grupe, regija KarlovyWary (Češka), Komora za gospodarstvo, industriju, obrt i poljoprivredu – Padova (Italija), Poslovni centar Kranj (Slovenija), Poljski centar za gospodarski razvoj (Poljska) i Centar za razvoj (Belgija).
Ukupna vrijednost projekta je 3.268,520,60 EUR-a, od čega je 163.548,04 EUR-a osigurano proračunom projekta Sisačko-moslavačkoj županiji kao projektnom partneru. Provedba projekta je započela 1. lipnja ove godine, a završetak provedbe planiran je 31. svibnja 2019. godine.
Sisačko-moslavačka županija će u sklopu projekta provesti slijedeće aktivnosti:
– Izraditi regionalnu strategiju i akcijske planove za očuvanje/upravljanje industrijskom kulturnom baštinom,
– organizirati edukacije za obrazovne institucije i institucije zadužene za zaštitukulturne baštine, jačanje regionalnog industrijskog identiteta i primjenu inovativnog edukativnog pristupa,
– izraditi online mapu industrijske kulture,
– organizirati transnacionalnu kulturnu izložbu i
– uspostaviti info centar industrijske baštine.

najčitanije