Nogostup u Šartovcu do kraja godine

imp

261020211635269826.jpeg

Posljednja nesreća kada je vozač kamiona naletio na djevojčicu koja je prelazila zebru u Šartovcu kraj Kutine bila je okidač gradskoj vlasti da se nešto po pitanju sigurnosti ljudi u tom mjestu treba poduzeti.
Pa je tako između Grada Kutine, Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta dogovoreno da se do kraja godine u Šartovcu napravi nogostup kako bi djeca koji idu u školu u Kutinskoj Slatini, ali i drugi mještani bili sigurni u prometu.
Kako bi se povećala sigurnost školske djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu na D-45, odnosno na potezu kroz Šartovac neće se čekati izgradnja nogostupa. Vrlo brzo, napominje kutinski gradonačelnik Andrija Rudić, na ulazu u Šartovac bit će postavljen i tzv. naleteni semafor kod pješačkog prijelaza. Semafor će reagirati na brzinu pristupa vozila pješačkom prijelazu. U slučaju prekoračenja brzine vozačima će biti upaljeno crveno svjetlo. Pješaci će imati mogućnost uključivanja semafora tipkalom. Ipak, oprez je i dalje potreban jer vozači na tom dijelu voze vrlo brzo.

najčitanije