Nešto više od 1,4 milijuna kuna za projekte razvoja komunalnog gospodarstva gradova i općina u županiji

imp

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim je web stranicama  objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2022. godini.

 

Na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, javilo se 354 jedinica lokalne samouprave sa svojim projektnim prijedlozima.

 

Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta. Najmanji iznos sufinanciranja pojedinog projekta iznosi 20.000,00 kuna dok je najveći 120.000,00 kuna.

 

S području Sisačko – moslavačke županije prijavljeno je 15 projekata za što će gradovi i općine dobiti 1.433.000,00 kuna.

 

Cilj raspisivanja poziva bilo je poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave.

 

 

 

Foto – Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

najčitanije