Nepovratnih 138 milijuna kuna za zamjenske zgrade na Banovini

imp

Petrinja 1 (ministartsvo Regionalnog Razvoja

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisala je treću Odluku o financiranju projektnog prijedloga „Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“.

Ovom Odlukom su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 138 milijuna kuna kojima će se izgraditi 4 višestambene zgrade s ukupno 76 stanova na području Gline (3 zgrade) i Dvora (1 zgrada). U sklopu projekta predviđena je izgradnja 55 zamjenskih obiteljskih kuća.

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo je 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna za intervencijske mjere za potresom pogođena područja.

Navedenim sredstvima osigurat će se dom za ukupno 889 obitelji, a izgradit će se 581 obiteljska kuća i 308 stanova u ukupno 20 tipskih višestambenih zgrada. Navedene kuće u vlasništvu su Republike Hrvatske, a dat će se na trajno korištenje obiteljima s područja pogođenih potresom.

 

„Ova sredstva omogućuju da obitelji čiji su domovi uništeni u potresu kontejnere zamjene domovima. Tijekom sljedeće godine obitelji će dobiti ključeve svojih novih domova“, istaknula je Tramišak.

 

 

Izvor i fotografije – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

najčitanije