Natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

mradenovic

251020211635197806.jpeg

Obzirom na velik interes poljoprivrednika koji žele obnoviti svoj poljoprivredni potencijal koji je uništen u potresima, Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novi Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.
Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, visina javne potpore iznosi 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je do 13. rujna 2021. godine.
Na jedanaestom natječaju za provedbu tipa operacije 5.2.1 “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” od 16. travnja 2021. godine, iz Sisačko-moslavačke županije zaprimljeno je 87 zahtjeva za potporu s traženim iznosom 44 milijuna kuna.
Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.
Cilj natječaja je obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog potresima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora, kako bi se spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz potresom pogođenog područja.
Sve detalje vezane uz natječaj možete pronaći ovdje.

najčitanije