Natječaj za investitore u Poduzetničkoj zoni Mošćenica - Poljana

ibb

261020211635271515.jpeg

Grad Petrinja u potrazi je za novim investitorima. Raspisan je javni natječaj za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Mošćenica – Poljana gdje je na raspolaganju ukupno 10 parcela za uslužnu ili proizvodnu djelatnost. Cijena po kvadratnom metru je 20 kuna, natječaj je objavljen 23.veljače, a traje 15 dana.

U petrinjskoj gradskoj upravi kažu kako je za kupnju mjesta u ovoj Poduzetničkoj zoni velika konkurencija obzirom na atraktivnu lokaciju uz glavnu cestu, osobito za uslužne djelatnosti, ali i zbog poticajnih mjera koje Petrinja daje poslodavcima: za svako zapošljavanje u uslužnoj djelatnosti daje poticaj 500 kuna, 1000 kuna za novo radno mjesto u proizvodnoj djelatnosti, a 1200 kuna u ekološkoj proizvodnji.

Nove investitore Petrinja nastoji privući i povoljnim cijenama komunalnog doprinosa: za proizvodnu djelatnost smanjen je na 4 kune, a za uslužnu na 10 kuna po kubnom metru.

Zainteresiranih ne nedostaje, naime, od ukupno 5 hektara Poduzetničke zone Mošćenica – Poljana, do sada je već prodano 3 i pol hektara, a obzirom na informacije koje imaju u gradskoj upravi, uvjereni su da će do kraja ove godine biti kompletno rasprodana.

Dvije parcele koje nisu stavljene u prodaju, bit će ustupljene petrinjskom Komunalcu koji će na tu lokaciju preseliti svoj prostor i vozni park.

U Gradu Petrinji razmišljaju o novim poslovnim zonama. Među najozbiljnijim planovima je poljoprivredna zona koja će biti smještena na ruralnom području i za koju, doznajemo, već ima zainteresiranih.

najčitanije