Natječaj za Europsku pčelarsku nagradu

ibb

261020211635267849.jpeg

I ove godine „Organizacija europskih zemljoposjednika“ (www.elo.org) te Udruga inovatora i proizvođača Europskih poljoprivrednih aparata (CEMA) (www.cema-agri.org) provodi natječaj za Europsku pčelarsku nagradu, s ciljem promocije zajedničkih rješenja u korist biološke raznolikosti i unapređenja dobrobiti oprašivača.

U 2016. godini Europska pčelarska nagrada dodijelit će se projektima koji će se fokusirati na sljedeće dvije kategorije:
Kategorija 1: „Prakse upravljanjem zemljištem“
Kategorija 2: „Primjena inovativnih tehnoloških rješenja“

Za svaku kategoriju dodijelit će se nagrada u iznosu od 4000 eura.

Europska pčelarska nagrada dodijelit će se poljoprivrednicima, zemljoposjednicima, istraživačkim institutima, akademskim i privatnim organizacijama koja razvijaju izvanredne i inovativne projekte za zaštitu pčela i druge oprašivače u poljoprivrednom okružju.

Osim nagrade, dodijelit će se i priznanje te će pobjednički projekt biti promoviran kroz ELO i CHEMA komunikacijske kanale.

Za nagradu se mogu prijaviti i hrvatski proizvođači, koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Prijave projekata primaju se putem prijavnice, koje se mogu naći na web stranici www.elo.org, do 8. srpnja na mail ana.canomanuel@elo.org (Predmet: Bee Award Application) ili poštom na adresu – ELO, Rue de Trèves 67,B – 1040 Brussels.

najčitanije