Nastavak rekonstrukcije vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Petrinji

ibb

Nakon kraćeg zimskog zastoja, u sklopu EU sufinanciranog projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ , nastavljeni su radovi na brojnim gradilištima u Petrinji i okolici.
U skladu s prethodnim radovima, regulacija prometa će se odvijati prema odobrenoj dokumentaciji za izvođenje radova. Prometnice će biti povremeno zatvorene za promet, osim za vozila stanara i interventna vozila, a za stanare i poslovne subjekte promet će se odvijati prema dogovoru s izvođačima radova i dinamici odvijanja radova.
Nastavlja se rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u Reljkovićevoj ulici i ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog te započinju radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Željezničkoj ulici. Nastavljaju se i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Kundekovoj ulici, III. odvojku ulice Marina Držića i u naselju Slatina, u Ulici Zelenila.
Na području Kolonija, radovi su nastavljeni u Sisačkom odvojku III. Započeli su i radovi u Ulici Blaženke Krnic i Ulici Franje Šrama a također započinju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Marka Marulića.
Na području Pigika ovog se tjedna nastavljaju radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i to na izgradnji kućnih priključaka. Stanovništvo može očekivati da će ih izvođači radova uskoro kontaktirati vezano uz određivanje pozicije kućnog revizijskog kanalizacijskog okna.
Započeli su radovi izgradnje kanalizacijske mreže u ulici Matije Gupca u Mošćenici radi čega će spomenuta prometnica biti zatvorena za sav promet, osim za stanare i interventna vozila. Ovoga tjedna započinju i radovi u ulici Bana Tome Bakača.
Stanovnici naselja Nova Drenčina obavještavaju se kako će ovog tjedna biti nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u ulici Livadarski put te pripremni radovi za izgradnju priključaka u ulici Ive Andrića i Jandrokovićevoj ulici.
Radi podizanja vode rijeke Kupe i plavljenja okolnog područja uz nasip rijeke Kupe, radovi na retencijskom bazenu RB5 i transportnom kolektoru trenutno su u prekidu, a nastavak radova očekuje se za dva tjedna, kada se predviđa povlačenje zaobalnih voda.
Na nasipu Petrinjčice započeli su radovi na preljevnom objektu P3 i crpnoj stanici CS3 na lokaciji pješačkog mosta na Petrinjčici. Radi radova i transporta materijala i opreme, na mjestu radova bit će otežan prolaz na pješačkoj stazi.

najčitanije