Nastavak Lovrenčeva u Petrinji

nv

261020211635289361.jpeg

Zanimljiv program ovogodišnjeg Lovrenčeva u Petrinji ulazi u svoju drugu polovicu. Dosad je predstavljena knjiga Ivice Goleca o povijesti Petrinje, održani su moto susreti, proslavljeno je 30 godina od osvajanja Olimpijske medalje Vlade Lisjaka, a obilježeni su i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te Dan oslobođenja Petrinje.

Za četvrtak 7. kolovoza najavljena je tzv. Boksačka revija na rukometnom igralištu u Petrinji, a počinje u 20 sati.
Za petak je planirano trodnevno prvenstvo u odbojci na pijesku na Gradskom kupalištu, a svakog bi dana trebalo početi u 10 sati.
U subotu bi se u 10 sati na Gradskom kupalištu trebali predstaviti kajakaši, a planiran je i Memorijalni malonogometni turnir “Damir Horvatić” na Gradskom stadionu “Mladost”. Za subotnju večer najavljen je glazbeno-scenski program “Legenda o Cvijeti Brestovskoj” koji će početi u 21 sat, ali ne na Gradskom kupalištu, kako je planirano, već na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji.
Konačno, na sam dan sv. Lovre, 10. kolovoza, u 9 sati u petrinjskom parku počinje predstavljanje narodne baštine petrinjskog kraja, slijedi svečana procesija i misa u 11 sati, a tijekom cijelog dana u parku će biti petrinjski proizvođači suvenira, eno i gastro proizvoda. Nastupit će i KUD-ovi, održat će se program za djecu i glazbeno-zabavni program.
U 21 sat na Trgu hrvatskih branitelja počinje večernji program, i to modnom revijom “Tradicijom u budućnost”, koja će spojiti kontinentalni i dalmatinski ugođaj, te nastupom KUD-a 7 Kaštela. Ovogodišnje će Lovrenčevo završiti koncertom grupe “Neki to vole vruće” i Sanje Doležal, koji će početi u 22.30h.

Program - Lovrencevo 2014

najčitanije