Nakon godinu dana opet pod svojim krovom

imp

Prije točno godinu dana 10 obitelji u Hrvatskoj Kostajnici u klizanju tla ostalo je bez domova. Još žive u privremenom smještaju, no uskoro će se useliti u državne kuće ili stanove čija je obnova i opremanje pri kraju.
U obnovu sedam kuća u državnom vlasništvu Vlada je uložila 6,5 milijuna kuna. Ministar graditeljstva Predrag Štromar obišao je jučer nekoliko obnovljenih kuća te tom prilikom istaknuo kako su obnovljene po najvišim standardima i da se useljenje očekuje do Uskrsa.
„Prije točno godinu dana ljudi u Hrvatskoj Kostajnici ostali su bez svojih domova. Danas smo s tim obiteljima obišli nove kuće koje će uskoro postati njihovi novi domovi.“, prilikom obilaska kuća rekao je ministar Štromar.

kostajnica 2 kostajnica 3
Sve će kuće do useljenja biti potpuno opremljene namještajem, bijelom tehnikom i svom popratnom opremom, ovisno o broju članova kućanstva.
Programom obnove predviđena i sanacija klizišta, za što su osigurana sredstva, ali se čeka odluka struke o mogućem početku radova. Geolozi su već obišli teren i u lipnju će teren obići i vojni stručnjaci, jer će radovi sanacije biti povjereni Hrvatskoj vojsci.
Odluka o dodjeli kuća stradalim obiteljima očekuje se na sjednici Vlade u petak, 15.ožujka.

najčitanije