Najveća potražnja za radnicima u obrazovnim ustanovama i građevini

ibb

Broj nezaposlenih na području Siska i Banovine porastao je u proteklih mjesec dana. U evidenciji sisačkog područnog ureda  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje registrirano je 114 osoba više, i sada ih je 10.516. Smanjenje broja nezaposlenih zabilježeno je jedino u Sisku i Petrinji, dok je u ostalim gradovima na području Banovine nezaposlenost u porastu.

U evidenciji je najviše osoba sa završenim trogodišnjim srednjim školama, a najveći udio, prema dobnoj strukturi, čine oni u dobi od 55 do 59 godina.

Tijekom proteklih mjesec dana u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 856 osoba, od čega je njih 670 došlo izravno iz radnog odnosa. Velika većina na Zavod se prijavila zbog isteka ugovora na određeno.

Posao je u studenom uspjelo pronaći 397 osoba, od čega njih 12 u inozemstvu, a poslodavci su najviše tražili inženjere i tehničare, stručnjake i znanstvenike te radnike obrtničke struke i u pojedinačnoj proizvodnji.

Prijavljeno je ukupno 215 potreba za radnicima, a najviše slobodnih radnih mjesta nudilo se u području obrazovanja i građevinarstva.

najčitanije