Na užasan način ubijene kornjače u Lonjskom polju

imp

251020211635206009.jpeg

Boravak u Lonjskom polju definitivno će zapamtiti Iris Žuža. No osim uživanja u ljepotama prirode ona i njeni nećaci mogli su vidjeti i užasne slike ubijenih kornjača koje su nepoznati počinitelji ubili a potom ih nabili na kolce.
„Ovo je neviđena sramota da nitko ne može stati na kraj ovakvim psihopatima bolesnim. Ovo je slika i prilika što su moji nećaci od 8 godina mogli danas vidjeti šetajući kroz HRVATSKI PARK PRIRODE Lonjsko polje.“, napisala je na svom facebook profilu Iris Žuža.

kornjača

Foto – Iris Žuža
Iz Parka prirode Lonjsko polje oštro su osudili gnjusno iživljavanje nad zaštićenim životinjama, a cijeli slučaj prijavljen je policiji.
„Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najoštrije osuđuje ovaj divljački čin!
Iris, hvala Vam na dojavi! Istog su trena naši kolege izišli na teren i slučaj prijavili policiji. Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj. Zbog toga se nadamo da će osoba koja stoji iza ovog sadističkog čina, biti brzo pronađena i strogo kažnjena.
Nadamo se da u budućnosti nećemo svjedočiti ničemu sličnome ovoj fotografiji.“, napisali su iz Parka prirode ispod fotografije.
Iz županijske policije rekli su nas da su zaprimili prijavu djelatnika Parka prirode da su u razdoblju od 10. do 13. srpnje usmrćene četiri kornjače zakonom zaštićene vrste te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

najčitanije