Na Sisačkom klizalištu Zibel u subotu je upriličena humanitarna akcija „Godlerice za sobu čuda“.

nn

Sav prihod akcije održane pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije, Ive Žinića, namijenjen je dovršenju „Sobe čuda“ – sobe za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju, projekta Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Publika je imala prigodu pratiti prijateljski susret hokejskih ekipa iz Siska i Sarajeva,
utakmicu hokejašica HK SisciaGodlerica i HK Sarajevo Lavica, u kojoj su ipak bolčje bile iskusnije Lavice, kao i utakmicu u kojoj su igrale mame hokejašice i njihova djeca, dok je posebnu pozornost dobila „Utakmica iznenađenja“ u kojoj su, zajedno s djecom i hokejašicama na led izašli predstavnici Sisačko-moslavačke županije.
Za glazbeni dio programa pobrinuli su se rockeri Pop rock škole Sisak.

Ovu sportsku humanitarnu manifestaciju inicirao je ženski hokejaški klub Siscia osnovan tek nedavno, sredinom prošle godine s ciljem da promoviraju ženski hokej i nakon perioda kad djevočice više ne mogu igrati s dječacima.
“Za početak smo mi majke uključene i u trenažne i u natjecateljske procese, sudjelujemo zajedno sa svojom djecom, ali naš cilj je kroz budući period iznmaknuti se polako i nastaviti ulagati svoje znanje, rad i trud u aktivnosti za napredak kluba izvan leda, a mlade ostaviti kao glavne u toj priči i da oni ispune taj led”, rekla je Julija Baždar, tajnica hokejaškog kluba Siscia i dakako, aktivna hokejašica.

“Obzirom da naša soba čuda ima poveznica sa sportom, drago mi je da su se sportski klubovi uključili u ovu akciju za prikupljanje sredstava za prvu sobu za terapiju senzorne integracije”, svoje je zadovoljstvo izrazila i Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. “Soba čuda će biti puna strunjača, tobogana i sportskih rekvizita, jer senzorna terapija na neki način potiče i senzorna osjetila. Drago mi je da se ova priča polako ivolvira u grad Sisak i cijelu Sisačko-moslavačku županiju i optimistično se nadam da će ovakvih malih akcija biti i dalje jer mi i dalje nastavljamo sa prikupljanjem sredstava za sobu čuda”, dodala je Milković.
Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić istaknuo je poseban dvostruki značaj ove utakmice i cijele humanitarne akcije: “Ova utakmica ima dvostruki karakter – pomoći ženskom hokajaškom klubu Siscia – začetku ženskog hokeja u Sisku – u njihovom radu, te na ovaj način popularizirati ovaj sport u Sisku i poboljšati uvjete, pa ako bude interesa, vjerujem da će se pronaći i sredstava i za izgradnju dvorane i onda će biti puno lakše i trenirati i igrati utakmice”. Drugi dio priče je dakako pomoć u opremanju željno očekivane sobe čuda. “Moramo se svi uključiti jer nažalost na području naše županije ima pouno djece s poteškoćama i posebnim potrebama i često puta institucije nemaju u svojim programima predviđeno financiranje za rad ovakvih udruga i evo na ovakav način se iznalaze sredstva”, zaključio je župan.

najčitanije