Na prometnicama u županiji u prvih osam mjeseci poginulo 7 osoba

imp

policija rotacija

Gotovo svaki dan prometnice u Hrvatskoj odnesu ljudski život. Prema statistici MUP-a i Biltenu o sigurnosti cestovnog prometa u prvih osam mjeseci dogodila se 21.461 prometna nesreća, ozlijeđeno je 6.411 osoba, a poginulo je njih 154.

Na području PU sisačko – moslavačke u tom se periodu dogodilo 987 prometnih nesreća, a u njima je ozlijeđeno 255 osoba i smrtno stradalo 7 osoba.

 

Prema podacima Policijske postaje Sisak, do 15.rujna ove godine, na području koje oni pokrivaju, dogodilo se se 337 prometnih nesreća, ozlijeđeno je 98 osoba, a poginula je jedna osoba.

S ciljem utjecaja na smanjenje broja prometnih nesreća i stradalih osoba, Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa.

 

Povodom tog dana na području PU sisačko – moslavačke pa tako i na području Policijske postaje Sisak, sutra u srijedu 21.rujna, provodit će se Europski dan bez poginulih u prometu.
Policijski službenici poduzimat će preventivne i represivne aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti pješaka, vozača bicikala i mladih vozača, te će vršiti pojačani nadzor prometa s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja pri čemu će posebnu pozornost posvetiti nadzoru brzine kretanja i alkoholiziranosti vozača.

 

 

Foto (naslovna)  – PU sisačko – moslavačka

najčitanije