Na području županije nema novooboljelih

ibb

Jedna korisnica Doma za starije i nemoćne u Sisku, koja je zbog visokog febriliteta pogoršanja osnovne bolesti (KOPB) hospitalizirana u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, testirana je na SARS-CoV-2 virus i nalaz je negativan. Tako da su do sada svi pristigli nalazi iz tog Doma negativni na laboratorijske pretrage SARS-CoV-2 virus. Svaki korisnik s povišenom tjelesnom temperaturom ili drugim zdravstvenim tegobama izolira se u posebnoj za to predviđenoj sobi i promptno se obavještava epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije koji je u pripravnosti radi žurnog poduzimanja svih potrebnih mjera i postupaka.
Novooboljelih na području Sisačko-moslavačke županije nema. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i dalje se nalazi pet pacijenata, ostali su na kućnom liječenju, a sveukupno je osamnaest pozitivnih pacijenata na našem županijskom području.

Potrebno je poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene objekta (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.), dobro provjetravanje prostorija i slično.

najčitanije