Na području Gline policija uhitila dvojicu krijumčara

imp

Policija Rotacija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u četvrtak, 23. studenog proveli dva odvojena kriminalistička istraživanja nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, Dovođenja u opasnost života i imovine, općeopasnom radnjom ili sredstvom i Oštećenja tuđe stvari.

 

Osumnjičenici su prevozili veći broj stranih državljana, a koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

 

U poslijepodnevima satima, na području Gline, policijski službenici su uporabom zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti osobno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka kojom prilikom vozač nije postupio po danoj naredbi te se vozilom nastavio kretati, nakon čega je došlo do prometne nesreće na način da se u raskrižju sudario s automobilom sisačkih registracija kojim je upravljala 23-godišnjakinja. Policijski službenici su u navedenom vozilu zatekli dvoje stranih državljana koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku, dok su se tri osobe koje su se nalazile u vozilu udaljile s mjesta događaja.

U ovoj prometnoj nesreći 23-godišnjakinja i putnica iz vozila mađarskih nacionalnih oznaka su prevezene u sisačku Opću bolnicu gdje su im okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

 

U drugom događaju policijski su službenici, na području Gline, pokušali zaustaviti vozilo bugarskih nacionalnih oznaka, ali se vozač također nije zaustavio već se nastavio kretati. Potom je iskočio iz vozila i pokušao se udaljiti u čemu je spriječen, dok je vozilo sletjelo u kanal.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Dovođenja u opasnost života i imovine, općeopasnom radnjom ili sredstvom dok je da od vozača prijavljen i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

najčitanije