Na besplatno ljetovanje će 14 obitelji

imp

261020211635280501.jpeg

Omišani na besplatno ljetovanje dovode 14  siromašnih obitelji iz Gline, Hrvatske Kostajnice i Petrinje, piše Slobodna Dalmacija.

Rezultat je to pilot-projekta “Moje prvo ljetovanje” omiškog Centra za socijalnu skrb, u sklopu kojeg se obiteljima u teškoj materijalnoj situaciji omogućava besplatno ljetovanje na području od Splita do Omiša.

“U prvom redu to su turističke zajednice Omiša, Dugog Rata i Podstrane koje su se aktivno uključile u projekt, te ćemo, u suradnji s njima, ovoga ljeta ugostiti prvih četrnaest obitelji s djecom. Naglasak projekta je na pružanju jednog uistinu lijepog tjedna ljudima koji su se našli u teškoj životnoj situaciji, a posebna je pažnja usmjerena djeci. Ne želimo ih samo dovesti na more, nego im pružiti i čitav niz zabavnih i zanimljivih sadržaja.” – rekla je za  “Slobodnu” Renata Jurčević iz Centra, pozivajući ljude koji na bilo koji način mogu pomoći da se priključe ovom projektu.

Obitelji će na moru boraviti od 29.lipnja do 5.srpnja. Zbog ograničenja vezanih uz prijevoz, ove će godine Dalmaciju posjetiti četrnaest obitelji s područja Gline, Hrvatske Kostajnice i Petrinje, a ako se projekt pokaže uspješnim, već dogodine na svoje prvo ljetovanje mogla bi djeca iz svih krajeva zemlje.

najčitanije