Na 2. Jasenovačkoj utrci očekuju se trkači iz cijele Hrvatske

imp

Jasenovačka Utrka Foto Sa Fb

Jasenovac je 28. kolovoza 2021. bio domaćin 1. Jasenovačke utrke, sportskog događaja koji je po prvi put u toj općini okupio 300 trkača iz cijele Hrvatske i regije.
U sportskom druženju uživali su svi uzrasti, od onih najmlađih koji su imali mogućnost natjecati se u 6 kategorija, do rekreativaca, građana i sportaša koji su trčali na 5 000m i 10 000m.
Uz potporu Općine, svih udruga i ustanova našeg područja, naša sportska priča se nastavlja i u 2022. godini, tako da će se 2. Jasenovačka utrka održati 27. kolovoza, s početkom u 17 sati u centru Općine Jasenovac.

Domaćini pripremaju bogat sportski, zabavni i gastronomski sadržaj te se očekuju trkači, rekreativci i sportaši iz cijele Hrvatske. Utrka će imati natjecanja u tri kategorije:
• Utrka za rekreativce/sportaše na 10.000 m
• Utrka za građane/sportaše na 5.000 m
• Dječje utrke za djecu školskog i predškolskog uzrasta na 200m i 100m

 

”Na utrkama od 10.000 i 5.000 metara mogu sudjelovati sve odrasle osobe bez obzira trče li rekreativno ili ne. Obje utrke su rekreativno-sportskog karaktera i cilj je potaknuti sve zainteresirane da sudjeluju bilo trčanjem, trčkaranjem ili hodanjem odnosno da svi zajedno pokažemo sportski duh te promičemo zdrave navike i zdrav način života”, istaknula je Sanja Radić Jakovljević, predsjednica udruge Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac koja je, uz Općinu Jasenovac, organizator utrke.

 

Prijavom na utrku svaki trkač dobiva bogat startni paket koji uključuje: majicu, startni broj, unikatnu finišersku medalju, sportsku vrećicu za opremu, poklone sponzora, okrjepu tijekom utrke te obrok nakon utrke.

Cijena kotizacije je 70 kn za utrku od 5.000 metara te 100 kn za utrku od 10.000 metara. Prijave i uplate primaju se do 15. kolovoza 2022. godine. Prijave za utrku bit će moguće i na dan utrke no bez startnog paketa, ali uz plaćanje startnine. U slučaju da se svih 300 mjesta, koliko je predviđeno za utrku, popuni prije 27. kolovoza, prijave se zatvaraju.

 

Više detalja dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac te na stranici Općine Jasenovac. 

 

Prijave na utrku primaju se i preko weba stotinka.hr .

 

Uz utrke za odrasle, organizirat će se i utrka za djecu kako bi se i među najmlađima promicali sport i zdrave navike.
Prijave na dječju utrku su besplatne i primaju se putem e-maila jasenovackautrka@gmail.com

”S obzirom da je Jasenovac smješten na obali rijeke Save i nalazi se u Parku prirode Lonjsko polje, utrku smo zamislili kao svojevrstan bijeg od gradskog života i uživanje uz doživljaj Posavine u svom najboljem svjetlu. Ovo je druga cestovna utrka u našoj općini i želimo uključiti različite dobne skupine, pa i one najosjetljivije, te ih pozvati na druženje uz kretanje. Jasenovačka utrka je cestovnog karaktera, profil je ravna kružna staza bez brdskog dijela, a ceste kojima utrka prolazi bit će zatvorene za vrijeme održavanja utrke. Poslije utrke planiran je nastup rock grupe Rock benda Rockeri na prostoru Zone malih obrta s tržnicom, koji će za vrijeme i poslije utrke zabavljati natjecatelje i gledatelje. Pozivamo vas na sportsko druženje u Jasenovcu – sudjelujte na utrci ili podržite svoje najmlađe, prijatelje ili obitelj!”, istaknula je načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković.

 

 

 

najčitanije