MUP objavio Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa

imp

Javni Poziv Policija

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2023. godinu. Predmet Javnog poziva su projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se može osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030.

 

Planom potreba Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH osigurat će se sredstva za projekte sanacije opasnih mjesta, a pravo podnošenja prijave imaju pravne osobe na području Republike Hrvatske, kojima je u djelokrugu rada upravljanje cestovnom infrastrukturom, bilo da se radi o državnim, županijskim, lokalnim ili nerazvrstanim cestama.

 

Udio sredstava koji se za realizaciju projekta traži putem ovog Javnog poziva može iznositi najviše 70 posto ukupnog proračuna projekta, odnosno najviše 93.000 eura, a sufinancirat će se samo projekti koji se odnose na poboljšanje prometno tehničkih uvjeta na prometnici, razina prometnog elaborata, odnosno projekti kojima se izravno utječe na sigurnost cestovnog prometa, pješačke staze, prometno-tehnička rješenja u blizini škola, dječjih vrtića, igrališta i slično.

 

Prijave se zaprimaju 45 dana od dana objave Javnog poziva u Narodnim novinama, a šalju se na adresu MUP RH, Ilica 335, Zagreb, s naznakom “Za sanaciju opasnih mjesta kroz Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030.“

 

Više detalja kao i potrebni obrasci dostupni su klikom na Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije