Moto karavana Split – Vukovar –Split prošla kroz Petrinju

imp

Članovi Moto kluba „4. Gardijska-Split“, koji obilježavaju utemeljenje ratne postrojbe 4. gardijske brigade, i ove godine su pohodili Petrinju u tradicionalnoj aktivnosti pod nazivom „29 krunica za 29 godina“ SPLIT-VUKOVAR-SPLIT.
Aktivnosti obuhvaćaju povezivanje juga i istoka domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju hrvatsku povijest, članovi MK „4.Gardijska-Split“ voze na relaciji od Splita do Vukovara, te kroz niz hrvatskih gradova gdje u mjestima koja su stradala u Domovinskom ratu polože ukupno 29 krunica.
U organizaciji Moto kluba veterana Domovinskog rata Petrinje članovima MK 4.gardijske brigade HV pripremljen je doček i okrijepa kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na ulazu u grad .

moto karavana petrinja 9 moto karavana petrinja 8 moto karavana petrinja 7 moto karavana petrinja 6
Osim brojnih bajkera veterana sada već tradicionalnu karavanu “29 krunica za 29 godina” dočekali su gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i đakon župe Sv. Lovre Vjekoslav Uvalić.
Karavana putuje od Splita prema Vukovaru, a Petrinja im je uvijek draga postaja zbog prijatelja i suboraca što iz 2. GB Gromovi što iz drugih vojnih formacija.
Motoriste je toplom dobrodošlicom dočekao gradonačelnik Dumbović koji se obratio prigodnim riječima: „Ovdje sam kao čovjek, ali i kao hrvatski branitelj. Ovaj osjećaj vašeg puta, ovi ljudi i emocije gdje vam je grad Petrinja jedna usputna stanica, ali i jedno poštovanje prema našem gradu koji je pretrpio strašna stradanja u Domovinskom ratu. Ovdje na spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću moram reći kako sam s njim proživo njegovih posljednjih 15 min.života. Bio sam s nekima od vas u Peckom, u obitelji imam nastradale i poginulog člana i jedan sam od samo nekolicine gradonačelnika branitelja. Mi vas sve poštujemo i imamo veliko srce za vas. Taj osjećaj iz rata nam nitko ne može uzeti, ali isto tako dok smo mi krvarili Hrvatska je popljačkana i ti tzv.džepotvorni Hrvati sada vode politiku.
Želim da ova vaša misija prođe u zajedništvu i siguran sam da ste na dobrom putu.
Želim vam srdačnu dobrodošlicu u naš grad, ali sretan put na daljnjim kilometrima koji vas očekuju.”, zaključio je Dumbović.

moto karavana petrinja 5 moto karavana petrinja 4 moto karavana petrinja 3 moto karavana petrinja 2

Foto – Rad za naš grad

najčitanije