MOST - treća opcija i u Županiji i u Gradu

ibb

261020211635254854.jpeg

Uz velike kandidacijske liste okupljene oko SDP-a i HDZ-a, jedino je Most nezavisnih lista osigurao ulazak u Gradsko vijeće. Ostalih 12 kandidacijskih lista nije uspjelo prijeći izborni prag od 5% glasova.
Most je osvojio 6,675 (1.225 glasova) i tako si osigurao 2 mjesta za nositelja liste Tomislava Ivšića i Ivanu Krčelić. Tomislav Ivšić ujedno je osvojio i treću poziciju u poretku za gradonačelnika Siska, osvojivši 4,73% glasova, čime se istaknuo kao vodeći kandidat među nezavisnima.

I na županijskoj razini Most nezavisnih lista zauzeo je treće mjesto – kako na izboru za župana, tako i na izboru kandidata za Županijsku skupštinu.
Predrag Sekulić brojem glasova nadmašio je stranačke kandidate za župana Željka Lenarta i Vladimira Čavraka, osvojivši 12,02% glasova. A kao nositelj kandidacijske liste za Županijsku skupštinu, Mostu je osigurao 4 zastupnika:
”Kao politički anonimus vrlo sam zadovoljan jer želimo razbiti ovu bipolarnost i mislim da je to jedan dobar početak. Što se mene osobno tiče, nisam imao nikakva očekivanja i naravno da je teško bilo očekivati pobjedu nad gospodinom Žinićem i Vahovcem, obzirom na stranačke mašinerije. Ali mislim da je ovo početak treće struje koju treba jačati i podržavam sve ove nezavisne liste koje su se pojavile u gradu i županiji. Vjerujem da dolazi vrijeme nezavisnih i vrijeme novih ljudi na političkoj sceni”, rekao je Predrag Sekulić.