Most preko Petrinjčice zvat će se Most volontera

imp

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje jednoglasno je donesena Odluka o promjeni imena mosta preko rijeke Petrinjčice u Gupčevoj ulici u Most volontera, kako je i predložila inicijativa Petrinjsko proljeće. O istome je izvijestio Robert Polanščak, predsjednik Gradskog vijeća, ujedno i predsjednik Odbor za izbor i imenovanje ulica i trgova.

 

„Na osmoj sjednici Gradskog vijeća pokrenut je postupak gdje smo raspravljali o prijedlogu inicijative Petrinjsko proljeće. Na tom Gradskom vijeću smo donijeli odluku da prihvaćamo prijedlog Građanske inicijative i pokrenuli smo proceduru. Procedura je sljedeća, da smo tražili suglasnost Hrvatskih cesta 14.ožujka gdje smo i dobili suglasnost Hrvatskih cesta za promjenu imena mosta preko rijeke Petrinjčice na državno cesti D30 koji glasi Most Petrinjčica da se promjeni u naziv Most volontera. Danas samo glasujemo o toj odluci da može ići dalje u postupak“, pojasnio je predsjednik petrinjskog Gradskog vijeća Robert Polanščak, ujedno i predsjednik Odbora za izbor i imenovanja ulica i trgova.

 

Volonterima se još jednom zahvalila vijećnica Svjetlana Lazić: „Ja bi se još jednom zahvalila svim volonterima koji su došli u Petrinju nakon katastrofalnog potresa i mislim da je ovo jedan mali znak pažnje, ali mislim da je opet veliki, da im zauvijek damo nekakav obol i nekakvu točku u našem gradu. Svi koji možda i nisu čuli za potres, možda kada budu prolazili i kada vide da se taj most zove Most volontera, znat će da smo zahvalni volonterima na svemu što su učinili. Podržavam i prijedlog inicijative Petrinjsko proljeće i drago mi je da se procedura završila i da smo došli do stavljanja toga na točku Dnevnog reda“.

 

 

Foto – Google Maps

najčitanije