Most preko Petrinjčice postaje Most volontera

imp

most volontera

Građanska inicijativa Petrinjsko proljeće predstavila je prošle godine ideju da se most preko rijeke Petrinjčice u Ulici Matije Gupca u Petrinji nazove Mostom volontera, u čast svim volonterima koji su nakon potresa tom gradu i njegovim stanovnicima pružili pomoć.

 

Gradsko vijeće Grada Petrinje, na prijedlog Inicijative građana Petrinjsko Proljeće 05. svibnja 2022. donijelo je Odluku o promjeni imena mosta preko rijeke Petrinjčice koji će dobiti novi naziv – Most volontera, kako su izvijestili, u znak zahvalnosti svim volonterima koji su nesebično pomagali nakon razornog potresa.

 

Svečano postavljanje nove ploče s nazivom mosta preko Petrinjčice održat će se 10. kolovoza 2022. u 9.30 sati.
Na svečano postavljanje ploče pozivaju i petrinjske gradske vlasti.

 

Poštovani građani grada Petrinje i dragi volonteri,
naš mali grad velikog srca kroz svoju je povijest doživio brojne nedaće. Posljednja koja nas je snašla bio je razorni potres koji ga je ranio možda najteže do sad. Međutim, taj potres ujedno nam je donio i erupciju ljubavi, dobrote, solidarnosti i nesebične pomoći. Kako to inače u životu biva, nevolja je iznjedrila ono najbolje u ljudima, poslala nam brojne prijatelje, znane i neznane, koji su nam pohitali u pomoć. Brojni volonteri došli su u grad koji konstantno podrhtava pružiti pomoć potrebnima.
Gradsko vijeće Grada Petrinje na prijedlog Inicijative građana Petrinjsko Proljeće 05. svibnja 2022. donijelo je Odluku o promjeni imena mosta preko rijeke Petrinjčice koji će dobiti novi naziv – Most volontera.
Bit će to trajni spomen na nesebičnu ljubav i solidarnost kojom smo bili preplavljeni nakon potresa kao i znak naše duboke i trajne zahvalnosti svakom pojedinom volonteru koji je pomagao našem unesrećenom Gradu i njegovim stanovnicima.

Svečano postavljanje nove ploče održat će se 10. kolovoza 2022. u 09:30 sati. Svi ste pozvani svojom prisutnošću uveličati ovaj svečani čin.
Dragi volonteri, kako je nemoguće formalno pozvati svakog ponaosob, upućujemo ovaj javni poziv kojim vas pozivamo da osobnim dolaskom prihvatite ovaj simbolični čin zahvale koji vam od srca iskazujemo i ujedno s nama proslavite Dan grada Petrinje i njegovog zaštitnika sv. Lovru.”,  stoji u pozivu Grada Petrinje.

 

 

Foto – Grad Petrinja

najčitanije