Mošćenica slavi svoj dan

sisakportal-hr

261020211635267064.jpeg

Mošćenica 25.srpnja, slavi blagdan Svetog Jakova, zaštitnika mjesta.
Proslava je počela još tijekom vikenda, a središnja proslava počinje danas u 10 sati kada će kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, stradalima u minskim poljima Mošćenice i žrtvama NOB-a iz Mošćenice biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega će biti formirana procesija kod škole, a od 11 sati u Kapeli Svetog Jakova bit će služena sveta misu koju će predvoditi velečasni Josip Karas.
U organizaciji LAG-a „Zrinska gora-Turopolje” od 14 sata bit će predstavljeni OPG-i s područja Banovine, a od 17 sati bit će postavljena izložba i održana promotivna vožnja članova Old timer kluba Sisak kroz Mošćenicu. Od 19 sati mladež DVD-a Mošćenica održat će pokaznu vježbu, a Kulturno umjetnički program počinje od 20 sati u sklopu kojeg će nastupiti domaći HKUD Mošćenica, potom Tamburaški orkestar Janko Stjepušin iz Martinske Vesi, KUD Bedem iz Bihaća, KUD Hrastovička gora iz Hrastovice te Pavao Anić uz Ženski vokalni ansambl Mošćeničanke i tamburaše.
Nakon kulturno umjetničkog programa slijedi koncert Mladena Grdovića od 21.30 sati, a potom od ponoći pa do ranojutarnjih sve posjetitelje će zabavljati Vigo band

najčitanije