Moguće probijanje zvučnog zida zbog letačkih aktivnosti

imp

Uzrok pojačane buke, koju ćemo moći čuti u petak i subotu, 22. i 23. srpnja, jesu avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

„U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će danas i sutra, 22. i 23. srpnja 2022. godine, u vremenu od 10 do 18 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Sisačko-Moslavačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

 

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.“, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

 

 

Foto – MORH/ T. Brandt

najčitanije