"Mobilni šalter" u našoj županiji

st

261020211635288078.jpeg

Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je novi projekt – ‘mobilno šaltersko vozilo’. Cilj tog projekta je poboljšanje kvalitete suradnje i pružanja usluga građanima.

‘ Namjena mobilnog šalterskog ureda je odlazak do teško pokretnih osoba i invalida, odlazak na otoke i prometno problematična područja, na mjesta gdje dolazi do preopterećenja postojećih kapaciteta za šaltersko poslovanje radi povećanja kapaciteta i ubrzanja rada te obilazak mjesta gdje je usluga šalterskog poslovanja strankama potrebna, a nije dostupna preko stacionarnih objekata Ministarstva unutarnjih poslova’, rekla je Mirjana Silaj, načelnica Odjela upravnih, inspekcijskih i poslova zaštite i spašavanja.

Dobra je to vijest za sve koji, iz bilo kojeg razloga, nisu u mogućnosti doći na područje policijske postaje ili u sjedište policijske uprave.

Na nivou ministarstva nalazi se jedno takvo vozilo koje se raspoređuje prema potrebi. Na području naše županije određeno je 7 lokacija na kojima će ‘šalterski ured’ boraviti u razdoblju od 15. do 19. rujna.

– Lekenik – 15. rujna u vremenuod 9 do 14 sati na prostoru između općine i pošte
– Jasenovac – 16. rujna u vremenu od 10 do 14 sati ispred općine
– Topusko – 17. rujna u vremenu od 9 do 14 sati ispred općine
– u mjestu Mikleuška u vremenu od 9 do 11 sati kod društvenog doma
– u mjestu Janja Lipa u vremenu od 12 do 14 sati kod društvenog doma
– u mjestu Komarevo u vremenu od 9 do 11 sati kod društvenog doma u mjestu
– Prelošćica u vremenu od 12 do 14 sati kod lokalnog nogometnog igrališta.

Građani se pozivaju da iskorite mogućnosti ‘šalterskog ureda’, a moguće je prijaviti i odjaviti prebivalište i boravište, podnijeti zahtjev za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te registrirati vozilo.
Postoje i područja na kojima, zbog nepostojanja odgovarajućeg GSM signala, nije moguć rad ‘šalterskog ureda’, pa ukoliko postoji potreba, netko od rodbine može se obratiti Policiji kako bi službenici na terenu mogli zaprimiti zahtjeve.

najčitanije