MINISTRICA VUČKOVIĆ U SISKU

Ministrica Vučković uručila 14 ugovora iz Programa ruralnog razvoja korisnicima s područja SMŽ

264169468_317610640005408_2361245995272373909_n

Ministrica Vučković najavila je i nove natječaje

Sisak je danas posjetila ministrica poljoprivrede Marije Vučković koja je dodijelila ugovore iz Programa ruralnog razvoja korisnicima s područja Sisačko-moslavačke županije.

 

„Danas smo uručili 14 odluka. Odnose se na tri vrste operacija. Prvo bih pohvalila napore svih lokalnih akcijskih grupa u Hrvatskoj koji rade na primjeni programa ruralnog razvoja. Sedam od četrnaest današnjih odluka su rezultat rada LAG Moslavina, a onda i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Ministarstvu poljoprivrede“, rekla je ministrica Vučković te dodala kako se pet odluka odnosi na financiranje oštećenih ili uništenih gospodarskih objekata za poljoprivrednu stočarsku proizvodnju tijekom potresa.

 

„Imali smo dva natječaja. Sad smo stali jer obrađujemo prijave. Obradili smo i uručili s današnjim danom 51 odluku za financiranje projekata iz prvog natječaja. Započela je obrada prijava iz drugog natječaja, desetak prvih korisnika je u obradi. Nastavit ćemo objavljivati natječaje koliko god to trebalo poljoprivrednicima koji su oštećeni, a nastojat ćemo im pružati savjetodavnu podršku, otklanjati dvojbe, upite, neizvjesnoti pa i otklanjati neke prijepore koji se redovito prilikom svih mjera događaju. Krenuli smo na gospodarske objekte, to je iziskivalo više vremena, ali sad je krenulo i nastavit će dalje“, napominje ministrica.

 

Vrijednost današnjih ugovorenih potpora je 2 800 000  kuna, a vrijednost projekata koji će se realizirati putem ove potpore je 3 600 000  kuna. Dosad je, dodaje Vučković, putem programa ruralnog razvoja ugovoreno projekata ili dano potpora u vrijednosti od  1 170 000 000, pri čemu je isplaćeno oko 950 000 000 kuna.

 

Dodjeli ugovora prisustvovao je i zamjenik župana Mihael Jurić koji je pozvao poljoprivrednike da se javljaju na natječaje:

 

„Sisačko-moslavačka županija diči se poljoprivredom. Vjerujemo u naše poljoprivrednike i kao županija ćemo ih podupirati posebno u kontekstu naše razvojne agencije Simora. Pozivam poljoprivrednike koji imaju bilo kakve nejasnoće ili pitanja vezana za ispunjavanje projektne dokumentacije kako bi tamo dobili odgovore, prijavili se, koristili sredstva i unaprijedili svoju proizvodnju“.

 

najčitanije