Ministarstvu zdravstva za obnovu objekta oštećenih u potresu s područja županije prijavljeno 19 projekata

imp

bolnica interna potres

Ministarstvo zdravstva raspisalo je 5.siječnja ove godine Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava – Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na potresom pogođenom području.

 

Svrha Poziva je nadoknada sredstava operacijama u području zdravstva za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje ili cjelovite obnove koja podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih kao posljedica serije potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine.
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iz Fonda solidarnosti EU je 290 milijuna kuna.

 

„Ministarstvo zdravstva do danas je zaprimilo 19 prijava od Prijavitelja s područja Sisačko-moslavačke županije ukupne vrijednosti 274.537.358,89 kuna, te su isti u postupku evaluacije.“, odgovorili su nam iz Ministarstva na naš upit o broju prijavljenih projekata.
Među projektima, između ostalog, nalazi se obnova zgrada unutar sisačke bolnice te obnova domovi zdravlja.

 

„Sukladno Pozivu, bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele do iskorištenja alokacije Poziva, odnosno najkasnije do 1. svibnja 2022. godine, ovisno što nastupa ranije. Ministarstvo zdravstva također zadržava pravo zatvoriti Poziv ranije no što je predviđeno objavljenom dokumentacijom Poziva u slučaju iscrpljenja raspoložive financijske omotnice.“, poručuju iz Ministarstva zdravstva.

najčitanije