Ministar Fuchs s predstavnicima županije o obnovi oštećenih škola

imp

Održavanje odgojno-obrazovnog procesa na potresom pogođenom području bila je tema radnog sastanka ministra znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovana Fuchsa s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije.

Predstavnici županije izvijestili su o dosad poduzetim aktivnostima. Radovi na sanaciji lakše oštećenih objekata su završeni, dok su u školama sa značajnijim oštećenjima radovi započeti te se završetak očekuje u što bržem vremenu. Isto tako, za neke škole za čiju su sanaciju potrebni značajniji građevinski zahvati pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova.

Za najviše oštećene objekte kao što su to Srednja škole Petrinja, Gimnazija i Ekonomska škola u Sisku te Srednja škola Glina dogovoreno je da županija što prije krene s izradom projektne dokumentacije kako bi se proces maksimalno ubrzao te što spremnije dočekala nova školska godina. Za izradu dokumentacije Ministarstvo osigurava potrebna sredstva.

Sastanku su nazočili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov, a u ime Ministarstva uz ministra Fuchsa nazočni su bili državni tajnici Stipe Mamić i Tomislav Paljak te pomoćnik ministra Momir Karin.

najčitanije