Ministar Branko Bačić posjetio područje Petrinje i Siska, napreduju radovi na izgradnji SŠ Petrinja

Dsc 8338

Ministar Branko Bačić, državni tajnik Domagoj Orlić te zamjenik župana Mihael Jurić obišli su radove na području Petrinje i Siska. Posjet je počeo obilaskom novoizgrađene zamjenske kuće u Dragotincima, a nastavljen je obilaskom gradilišta nove Srednje škole Petrinja.

 

„Iskazujemo zadovoljstvo što smo nakon strašnog potresa koji je zadesio ovaj dio naše županije, izgradili na području grada Petrinje tri nove škole. Ovdje možemo vidjeti da smo pred samim završetkom te očekujemo da ćemo uskoro završiti obnovu Srednje škole Petrinja. Moramo spomenuti da od 19 školskih ustanova na području naše županije koje nakon potresa nisu bile potpuno funkcionalne, obnovili smo 16 objekata. Uz izgradnju ovih novih škola, vjerujemo da ćemo nakon završetka obnove imati kvalitetniji, bolji standard za naše učenike u svim školama“, izjavio je zamjenik župana Mihael Jurić.

 

Dinamikom radova zadovoljna je i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes koja je naglasila kako se iščekuje završetak, kako bi se učenici vratili iz škole u kojoj su još uvijek gosti te dodala: „Veseli nas što je Vlada RH prepoznala potrebu za izgradnjom još jedne škole na području grada Petrinje, kako bi to sve rezultiralo jednosmjenskom nastavom“.

 

Napreduju radovi na novoj zgradi Srednje škole Petrinja

 

Srednja škola Petrinja gradi se zajmom Svjetske banke na što je podsjetio ministar Branko Bačić: „Danas smo ovdje ispred škole koju gradimo i obnavljamo sredstvima koja je Vlada osigurala iz zajma Svjetske banke u ukupnom iznosu od 180 milijuna dolara. Taj projekt sačinjava nekoliko projekata obnove, od zagrebačkog „Rebra“, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, srednje škole i studentskog doma u Petrinji. Projekt planiramo završiti sukladno rokovima koji su predviđeni.“

 

Nova škola će imati 26 učionica/praktikuma, a vrijednosti investicije je 9 600 000 eura. Građevinski radovi bi trebali biti gotovi do 1. travnja, a opremanje škole bi trebalo završiti tijekom svibnja.

 

Posjet Petrinji završio je radnim sastankom s gradonačelnicom Petrinje i suradnicima, a nastavljen je u Sisku gdje se u ulici Oktavijana Augusta obišla višestambena zgrada na kojoj je završena konstrukcijska obnova.

najčitanije