Ministar Banožić u Petrinji uručio ključeve stanova pripadnicima HV-a

imp

Četiri pripadnika HV-a preuzela su jučer Ugovore o najmu stanova koji se nalaze u stambenoj zgradi, u ulici Franje Ogulinca Selje, odvojak III br.13, u petrinjskom predjelu Kolonija.
Stanovi su dodijeljeni trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske te jednom pripadniku Zapovjedništva za kibernetički prostor.
Ugovore su im uručili ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.
Radi se o projektu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima, odnosno područjima koja prema stupnju razvijenosti zaostaju za nacionalnim prosjekom i čiji je razvoj potrebno poticati. Projekt se provodi kroz suradnju između Ministarstva obrane, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te gradova na potpomognutim područjima RH i dostupan je svim zainteresiranim djelatnim vojnim osobama.

50695088487_cebc5c74ce_c 50695001286_468bc15478_c
Tom prigodom, ministar obrane Mario Banožić je rekao kako je ovo rezultat tripartitne suradnje između Ministarstva obrane, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i gradova na potpomognutim područjima. Također je istaknuo kako je u 2019. i 2020. dodijeljeno sedamnaest stanova u Vukovaru, osam stanova u Kninu i sada četiri u Petrinji, te da će to biti praksa i ubuduće.
„Sukladno Zakonu o službi i sukladno Pravilniku o stanovanju, želimo pomagati hrvatskim vojnicima u formiranju njihovih obitelji, zbrinjavanju obitelji i isto tako zadržavanju na potpomognutom području. Mislim da s tim doprinosimo i kvaliteti Hrvatske vojske“, rekao je ministar Banožić, te zaključio: “Želja mi je da ovakve suradnje bude još više tako da u budućnosti imamo još kvalitetnija rješenja.“
Državni tajnik Nikola Mažar je podsjetio kako je sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima kadrovsko zbrinjavanje omogućeno kadrovima za kojima postoji posebna potreba. Također, rekao je kako trenutno na području grada Petrinje ima ukupno 103 obitelji koje će se stambeno zbrinuti i na taj način ostati živjeti ovdje što je u konačnici i cilj. „Nastavljamo s aktivnostima i sljedeće godine, s izgradnjom zgrada, a počet ćemo i s korištenjem sredstava iz Europske unije“, poručio je državni tajnik Mažar.

Ugovore su dobili poručnik Marko Brkiš, narednik vojni specijalist Ivica Kurtanjek, razvodnik Marijan Vuga i razvodnik Tomislav Nemet, a poručnik Marko Brkiš se zahvalio Ministarstvu obrane i Središnjem državnom uredu za obnovu i zbrinjavanje te je rekao da mu dodjela stana puno znači za daljnji život, planove oko obitelji, a i blizu je poslu pa je i s te strane isto odlično.

Foto – MORH

najčitanije