Ministar Banožić u obilasku radova u vojarni u Petrinji

imp

radovi vojarna petrinja

U vojarni „Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji ministar obrane Mario Banožić obišao je u petak 11. veljače 2022. godine objekte na kojima se provode radovi.
Ministar Banožić istaknuo je kako će Ministarstvo obrane nastaviti pratiti iskazane potrebe koje dovode do još jače, profesionalnije i spremnije Hrvatske vojske.

 

“Kada govorimo o opremanju i modernizaciji naših Oružanih snaga važno je reći kako uz jačanje sposobnosti pojedinih grana Hrvatske vojske, modernizacija podrazumijeva i sanaciju objekata u vojarnama diljem Hrvatske. Drago mi je vidjeti upravo u Petrinji jedan kvalitetan i strateški pristup obnovi vojarne, kao i sanaciji štete nastale uslijed snažnih potresa”, rekao je ministar obrane i podsjetio kako ulaganje u Hrvatsku vojsku u isto vrijeme predstavlja i ulog u sigurnost svih hrvatskih građana.

“To je posebno vidljivo za vrijeme kriza kao što je pandemija koronavirusa ili sanacija posljedica snažnih potresa koji su pogodili i Sisačko-moslavačku županiju i Grad Zagreb. Hrvatska vojska pravovremeno je pružila pomoć hrvatskim građanima i sve svoje resurse stavila na raspolaganje u vrlo kratkom roku, spremno su odgovorili na svaku krizu i izazov”, podsjetio je Banožić.

 

Načelnik Sektora za vojnu infrastrukturu pukovnik Marijan Cvok održao je prezentaciju o projektu okrupnjavanja i centralizacije smještajnih, upravnih, obučnih i logističkih kapaciteta te o načinima na koji se podižu standardi rada, smještaja i obuke u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović”.

Uz ministra obrane obilasku je nazočio zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler i drugi.

 

Foto – MORH

najčitanije