Ministar Bačić: Županija provodi kvalitetnu i ažurnu obnovu

imp

Bačić I Celjak Maka Dizdara

Tijekom nedavnog posjeta potpredsjednika Vlade RH i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića i državnog tajnika Domagoja Orlića koji su sa županom Ivanom Celjakom obišli gradilište Doma zdravlja SMŽ u Sisku, župan je istaknuo kako je zadovoljan dinamikom obnove u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije.

U sustavu zdravstva ćemo imati sve nove objekte i novu opremu koju smo već nabavili. Nove zgrade i nova medicinska oprema znače i privlačenje liječnika, a u posljednje dvije godine u našu bolnicu u Popovači doveli smo čak 15 novih liječnika. Razvijamo i sustav socijalne skrbi i gradimo jedinstvena umirovljenička naselja u kojima će prvo biti obitelji čiji su domovi stradali u potresu, a kad prestane takva potreba to će biti naselja u sustavu domova za starije osobe. U sustavu obrazovanja uz obnovu svih objekata dodajemo novu vrijednost našim školama kao što je veći prostor za nove sadržaje, a na području Petrinje imat ćemo dvije nove školske sportske dvorane više nego što smo imali prije potresa. Mi ćemo u ovoj godini završiti obnovu koja je u našoj nadležnosti, eventualno ćemo jednu ili dvije zgrade dovršiti iduće godine.“, rekao je župan.

 

 

Izgradnja novih zgrada – temelj demografske obnove županije

 

Na području Sisačko-moslavačke županije povećava se i stambeni fond što je kvalitetan temelj za demografsku obnovu naše županije.

Najvažniji projekti obnove su oni koji vraćaju ljude u njihove kuće. Uz obnovu obiteljskih kuća, gradnju zamjenskih kuća, obnavljaju se i višestambene zgrade. Od 36 zgrada koliko će ih se graditi na području cijele županije, počela je izgradnja prvih zgrada na području grada Siska. Za otprilike godinu dana povećat ćemo stambeni fond u županiji i ono što je važno razvijamo područje Sisačko-moslavačke županije.“, dodao je župan Celjak.

 

Ministar Bačić čestitao je županu Celjaku na ažurnoj i kvalitetnoj obnovi koju Sisačko-moslavačka županija provodi na svojim objektima sredstvima iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Dodao je kako će do sredine travnja započeti gradnja svih 36 višestambenih zgrada s ukupno 666 stanova na području cijele Sisačko-moslavačke županije. Od 36 zgrada, 20 će biti u Sisku od čega se njih 7 već gradi. Ovaj tjedan na sjednici Vlade, najavio je Bačić, bit će predstavljen program kojim će biti utvrđeno stambeno zbrinjavanje u višestambenim zgradama.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije