Dan medvjeđeg luka na Hrastovačkoj gori

Dan Medvjeđeg Luka

Udruga GRAK s ciljem druženja, uključivanja ranjivih skupina, promicanja tjelesno aktivnog načina života i upoznavanje prirode u subotu 23.ožujka organizira Dan medvjeđek luka na Hrastovačkoj gori.

 

Umjesto planiranog hodanja petrinjskom šetnicom, hodači okupljeni u grupu Hodaj s nama pridružit će se Nadi Tanković i planinarskom društvu ZRIN u berbi divljeg luka.

 

Nada Tanković je poznata petrinjska travarka koja se dugi niz godina bavi uzgojem i sakupljanjem ljekovitog i začinskog bilja. Vlasnica je OPG-a “Majčina dušica” i iskusna planinarka.
„Vjerujemo da ćete uživati njenom društvu jer je ovo prekrasna prigoda da hodate po šumi i na zanimljiv način doznate puno o ljekovitim biljkama koje nas okružuju.“, poručuju organizatori.

 

Okupljanje je u 8.30 u Centru novog života ispred DM-a, a onda se automobilima ide do Cepeliša, kod rampe i skretanja na makadamsku cestu prema planinarskom domu.
Naravno, tko zna gdje počinje put do doma, može samostalno doći to Cepeliša i pričekati, jer je tamo okupljanje u 9.00 sati.

 

„Nada Tanković će nas voditi do plantaže medvjeđeg luka, educirati o prepoznavanju te izuzetno zdrave biljke, ali i objasniti što sve možemo pripremiti od tog prirodnog antibiotika.
Nakon toga se hodači mogu tom cestom vratiti do auta, ali preporuka je da svi nastavimo zajedno hodati do planinarskog doma Matija Filjak na vrhu Hrastovačke gore. Od parkiranih automobila do planinarskog doma ima ukupno 4 km. Kod doma će se nastaviti druženje i pripremiti ukusna fritaja od medvjeđeg luka. Izbor dužine hodanja je na vama. Ponesite platnenu torbu i nožić za branje!“, kažu organizatori.

Dan Medvjeđeg Luka

 

 

Foto – Udruga GRAK

najčitanije