Medved: „Za samoobnovu odobreno i isplaćeno 6,63 milijuna kuna“

Jučer je održana 140. sjednica Vlade na kojoj je načenik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved iznio aktualne podatke o sanaciji šteta.

 

„Dosad je obnovljeno 3,222 obiteljske kuće dok su na 669 obiteljskih kuća u tijeku radovi. Isto tako, po provedenoj samoobonovi odobreno je i isplaćeno 6,63 milijuna kuna vlasnicima objekata. U procesu izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća sa izvođačima je ugovorena izgradnja 312 zamjenskih obiteljskih kuća. U tijeku je odabir izvođača nakon provedenog postupka javne nabave za dodatnih 250 obiteljskih kuća. Procijenjena vrijednost ovih postupaka iznosi 245,82 milijuna kuna. Na 75 lokacija izvode se radovi izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća, a na 11 lokacija izvode se radovi uklanjanja oštećenih objekata“, rekao je Medved te dodao da je u programu izgradnje višestambenih zgrada nastavljaju radovi na izgradnji 8 višestambenih zgrada u Petrinji sa 128 stanova, dvije u Topuskom sa 26 stanova i četiri zgrade u Glini sa 52 stana ukupne vrijednosti 208,3 milijuna kuna.

 

„U tijeku je odabir izvođača radova na tri višestambene zgrade u Glini sa 57 stanova i jedna višestambena zgrada u Dvoru sa 19 stanova“, dodaje Medved te napominje kako se intenzivno nastavljaju radovi na sanaciji nasipa oštećenih u potresu.

 

foto: Vlada RH

najčitanije