Medved: Dosad utrošeno preko 93,52 milijuna kuna na sanaciju prometnica na potresom pogođenom području

imp

Na jučerašnjoj sjednici Vlade RH ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izvijestio je o aktivnostima u procesu obnove Banovine.

Do sada je nekonstrukcijski obnovljeno 1887 obiteljskih kuća, a na njih 950 izvode se radovi. Uz to, rekao je, Medved, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine odobrilo je povrat sredstava u iznosu od 2,76 milijuna kuna za vlasnike 149 obiteljskih kuća po provedenoj samoobnovi nekonstrukcijskih elemenata.

 

“S vlasnicima su potpisana ukupno 43 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a ukupno je ugovorena izgradnja 138 zamjenskih obiteljskih kuća s deset izvođača radova u iznosu od 115,09 milijuna kuna”, naveo je potpredsjednik Vlade.

 

 

U tijeku su, dodao je, ocijene ponuda za izgradnju dodatnih 78 zamjenskih obiteljskih kuća. Medved je podsjetio da je dosad utrošeno preko 93,52 milijuna kuna na sanaciju prometnica na potresom pogođenom području. Isto tako, rekao je, uslijed velikih oštećenja vodoopskrbnog sustava za obranu od poplava i vodoopskrbe utrošeno je 97 milijuna kuna.

 

 

U postupku je proces sanacije vodovodnih nasipa u iznosu preko 115 milijuna kuna. Izgrađeno je ili obnovljeno više od 150 trafostanica, 20 niskonaponskih mreža te 15 srednjenaponskih vodova, a radovi su i dalje u tijeku.

 

Medved je izvijestio da je obnovljeno i 20 škola. Za dokumentaciju radova i opremanje utrošeno je oko 10 milijuna kuna, a za dodatni prijevoz oko 5 milijuna kuna. Radi poboljšanja komunikacijsko-informatičke strukture postavljeno je 7 GSM baznih postaja.

 

 

“Za sljedeći tjedan predviđen je početak radova cjelovite obnove Doma za starije u Glini u vrijednosti 9,3 milijuna kuna”, najavio je Medved.

 

Izvor i foto – Vlada RH

najčitanije