Međunarodni šahovski festival u Topuskom

mradenovic

Topusko je početkom kolovoza bilo domaćin 4.međunarodnog šahovskog amaterskog festivala pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije, Ive Žinića. Šahovsko društvo Sisak, Šahovski savez Sisačko-moslavačke županije, Turistička zajednica Topusko i udruga TEOS iz Zagreba okupila je 54 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

Na brzopoteznom turniru pobjednik je bio zagrebački kadet Miljenko Muha, a naslov prvaka glavnog turnira ove je godine obranio FIDE majstor Robert Veleski iz Makedonije. Na drugom mjestu našao se Miljenko Muha, a na trećem Filip Cvitković iz Zagreba.

Najbolje plasirani igrač Sisačko-moslavačke županije bio je Marko Vujnović iz ŠK Petrinja na 12. mjestu. Sisački šahisti Filip Radenić bio je 16., Mladen Dejanović 18., a Tajana Turk zauzela je 19.mjesto.

Plan sisačkih šahista je organizirati veliki turnir mladih u srpnju iduće godine i peti amaterski šahovski festival u kolovozu ako partnere uspiju naći u široj zajednici. Tako bi se važna šahovska natjecanja organizirala u našoj županiji i omogućila našim šahistima da pod povoljnijim uvjetima nastupaju na natjecanjima.

najčitanije