Medicinski wellness & spa centar gradit će se u Sisku

imp

Jodno Lječilište Naša 6

Na prostoru iza sadašnje zgrade Jodnog u Sisku, niknut će novi medicinski wellness & spa centar.

 

U zgradi wellness & spa centra nalazit će se rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji: bazen, hidromasažni bazeni, saune, masaže, višenamjenska dvorana, teretana, wellness & spa zona, caffe bar te prostori za ostale prateće sadržaje, a imat će zdravstvenu i komercijalnu namjenu.

lječilište jodno 3

Najavio je to danas prezentirajući projekat župan Ivan Celjak.

Radi se o novoj zgradi koja će biti pozicionirana iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta. U novoj zgradi imat ćemo bogat sadržaj: 4 unutarnja bazena od kojih će jedan biti veliki bazen s tri trake od 25 m za rekreacijsko plivanje, imat ćemo proširenja s whirpoolom što znači proširenja za stajaću, ležeću, sjedeću masažu. Isto tako imat ćemo unutarnji hidroterapijski bazen u koji će se moći spustiti toboganom s kata, a na katu ćemo također imati 2 hidroterapijska bazena, od kojih će jedan biti pod otvorenim nebom. U novoj zgradi imat ćemo saune, doživljajne tuševe, medicinske sobe, sobe za masažu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu koja će se moći koristiti i kao kongresna dvorana, teretanu…zaista bogat sadržaj za sve korisnike fizikalne medicine i rehabilitacije i naravno građana koji nisu korisnici fizikalne medicine i rehabilitacije, a žele doći i koristiti neke od sadržaja.“, rekao je župan Celjak, dodajući kako je ovo projektz o kojem se u Sisku govori već 30 godina, ali i potvrda potpuno novog, suvremenog pristupa zdravstvenim uslugama.

 

U samo dvije godine mandata aktualne županijske uprave, istaknuo je Celjak, pokrenuto je više od 200 razvojnih projekata koji će omogućiti revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije, kao i potpuno korištenje svih njenih potencijala.

Osnivanje Lječilišta Jodno, izgradnja nove zgrade, jedan je od razvojnih projekata koje smo pokrenuli odmah nakon preuzimanja dužnosti. Do sada smo izradili glavni projekt za izgradnju nove zgrade od 5100 kvadrata bruto površine. Projekt ovaj tjedan predajemo na potvrdu, a nakon što dobijemo potvrdu šaljemo zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Raspisivanje nabave za radove očekujemo krajem ove ili početkom iduće godine, što bi značilo da ćemo radove započeti krajem proljeća ili početkom ljeta iduće godine.“, istaknuo je župan.

 

Nova zgrada medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije gradit će se pokraj sadašnje zgrade Jodnog lječilišta, u Ulici Nikole Tesle u Sisku, a koja se u ovome trenutku obnavlja i čiji se završetak očekuje u prvoj polovici iduće godine.

jodno lječilište naša 1

Procijenjena vrijednost radova je oko 13 milijuna eura, a Županija će ih financirati vlastitim sredstvima. Za sada je za realizaciju projekta osigurano 4 milijuna eura vlastitih sredstava.
Završetak radova na medicinskom wellness & spa centru očekuje se sredinom 2026.godine.

 

Novi medicinski wellness & spa centar Sisačko-moslavačke županije djelovat će u sklopu nove ustanove koja se osniva – Lječilište Jodno.
Odluka o osnivanja nove ustanove Lječilište Jodno donesena je na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

 

Sisačka bolnica je tako podijeljena na dvije javne ustanove. Tako bi u Lječilištu Jodno imali Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Odjel dermatologije i venerologije, a u OB „dr. Ivo Pedišić“ nastavile bi se obavljati ostale zdravstvene djelatnosti.

 

Lječilište će preuzeti radnike zaposlene na Odjelima koji se odvajaju. Privremeni ravnatelj Lječilišta je dr. Domagoj Mosler.

Foto: Sisak portal

najčitanije