Medalje za ekipe VP Kutina, DVD Desno Trebarjevo i DVD Donja Gračenica na 8. državnom natjecanju vatrogasaca

imp

251020211635197224.jpeg

Na varaždinskom stadionu Sloboda održano je osmo državno natjecanje vatrogasaca Hrvatske na kojem su 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja odmjerila svoje snage u izvođenju vježbi s motornom štrcaljkom i štafeti.
Natjecanje, koje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz sudomaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, odvijalo se na 8 natjecateljskih staza i 3 staze za štafetnu utrku.

U kategoriji Profesionalna vatrogasna postrojba A najbolji rezultat imao je JVP Čakovec, drugi su VP Kutina, a treće mjesto osvojila je JVP Grada Zagreba

U kategoriji Profesionalna vatrogasna postrojba B prvo mjesto osvojio je JVP Varaždin, drugo JVP Grada Zagreba te treće JVP Križevci.

U kategoriji Muška A kategorija prvo mjesto osvojio je DVD Razljev, drugo DVD Andrilovec te treće DVD Turnašica. U kategoriji Žene A najbolji je bio DVD Ribnica, slijedi ga DVD Palinovec 2 te DVD Varaždinske toplice. U kategoriji Žene B prvo mjesto pripalo je DVD-u Mladost, drugo DVD-u Mali Mihaljevec te treće DVD-u Desno Trebarjevo. U kategoriji Muški B prvo mjesto pripalo je DVD-u Mladost, drugo DVD-u Virovitica te treće DVD-u Donja Gračenica.

teren2 (4) posjet ministra (9) s otvaranja (7) zatvaranje23

Govoreći o važnosti natjecanja glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je istaknuo kako su ona bitna za cjelokupno vatrogastvo te je naglasio kako je ponosan na ono što danas natjecatelji su pokazali na terenu. „Natjecanje je provedeno u skladu s epidemiološkim mjerama i čestitam domaćinu – Varaždinskoj županiji na izvrsnoj organizaciji. Također, hvala i ministru Božinoviću što je svojim današnjim dolaskom dao veliku podršku ovom natjecanju, ali i cjelokupnoj Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici te svim vatrogascima Republike Hrvatske. Danas je s nama bilo više od 2000 natjecatelja, više od 150 sudaca i mogu ovo natjecanje proglasiti uspješnim. Pohvaljujem tim koji je ovo sve organizirao na čelu s voditeljem natjecanja Nedeljku Vukaloviću kojem upućujem posebne čestitke za organizaciju. Također bih zahvalio i svim natjecateljima jer je sve prošlo u odličnom redu“, zaključio je zapovjednik Tucaković.

„Vatrogasci su tu 356 dana u godini i brinu za sigurnost građana, a zadatak Vlade je da im omogući da tu sigurnost održavaju i mislim da smo u tome uspjeli“, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodajmo kako pobjednici natjecanja idu na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se 2022. godine održati u slovenskom Celju.

najčitanije