Marija Kušmiš postala gradonačelnica Novske

Marija Kušmiš (HDZ/HSS) nova je gradonačelnica Novske. Na nedjeljnim izborima za nju je glasalo 2.219 Novljana, a za kandidatkinju Valentinu Opić (SDP) 386. Zamjenik gradonačenice bit će Siniša Kesić.

 

Omjer svih glasova je 82,00% za Mariju Kušmiš, 14,26% za Valentinu Opić, i 3,73% nevažećih. Marija Kušmiš stoga preuzima dužnost gradonačelnice Grada Novske, a Siniša Kesić iz Hrvatske seljačke stranke ostat će dogradonačelnik.

 

Bivša zamjenica gradonačelnika Marina Piletića, te ravnateljica Parka prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš dobila je povjerenje stanovnika Novske za naredni mandat.
Time postaje prva žena na čelu Grada Novske u njegovoj povijesti. Glavni projekti u tijeku, koje će morati uspješno privesti kraju, su aglomeracija i hotel Knopp.

 

Podsjetimo, Novljani su prijevremeno birali gradonačelnicu jer je bivši gradonačelnik, HDZ-ov Marin Piletić, nedavno imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Uvjerljivu pobjedu na prijevremenim izborima također je komentirao i HDZ te prenio Kušmišinu izjavu. “Dobili smo povjerenje da nastavimo raditi Odvažno za Novsku i da od našeg grada stvorimo još ugodnije mjesto za život”, rekla je novoizabrana gradonačelnica.

 

Kušmiš je dodala kako je u mandatu njenog prethodnika Piletića dovršena aglomeracija, povučeno je više od 200 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, povećan je broj djece te izgrađen novi vrtić. “Uz pomoć Vlade otvorili smo i mnoga radna mjesta – to je politika kontinuiteta HDZ-a u Novskoj”, poručila je.

 

Piletić, ministar i predsjednik HDZ-a Novska, istaknuo je kako je Kušmiš “jamac daljnjeg gospodarskog razvoja i digitalne transformacije Novske koja je prerasla u središte inovacija i suvremenih tehnologija”.

 

Izvor: HINA/novska.hr

najčitanije