Lovrenčevo u Petrinji 2016.

imp

Početak kolovoza znači i početak Lovrenčeva u Petrinji, ujedno i niza prigodnih obljetnica. Do Dana grada i blagdana sv. Lovre, 10. kolovoza, u Petrinji slijedi niz događanja.
Bogat program nudi razna događanja i nekoliko koncerata koji pokrivaju ukuse svih ljubitelja glazbe. Sve počinje s jazz koncertom 1. kolovoza, 4. kolovoza bit će održana odlična izložba „Petrinjska keramika”, a bitni su datumi 5. i 6. kolovoza kada će se obilježiti važni datumi za Petrinju, a vezani su uz Domovinski rat. Dakle, to su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnica ZNG-a Grada Petrinje. U ovogodišnjem programu nalaze se i Moto susreti koje već 4. godinu za redom organizira MK Veterani Petrinja. Tu je i Festival Orgulje Heferer, dobar klasični program koji će biti održan na novim orguljama u župnoj crkvi sv. Lovre.
Niz kulturnih, glazbenih, sportskih i ostalih događaja završit će proslavom Dana grada Petrinje i blagdana sv. Lovre 10. kolovoza, uz predstavljanje narodne baštine, cjelodnevni program u petrinjskom parku i večernji program na Trgu hrvatskih branitelja, gdje će nastupiti Danijela Martinović.

lovrenčevo u petrinji

najčitanije