Loši pokazatelji gospodarstva za našu županiju

st

261020211635290276.jpeg

Pokazatelji gospodarstva Sisačko-moslavačke županije nisu najbolji, realno zaključuje Boris Mesarić, predsjednik HGK Županije komore Sisak.

‘Što se tiče naše županije, često se hvalimo kako imamo dobar devizni suficit, no svi drugi pokazatelji nam, nažalost, ne idu u prilog. Porazni su pokazatelji o stranim investicijama, jer nije došao priljev, već odljev kapitala u inozemstvo’, rekao je Mesarić.

Sisačko-moslavačka županija zauzima devetnaesto mjesto po konkurentnosti u Republici Hrvatskoj. Mi sami, kaže Mesarić, nemamo veliku mogućnost sami nešto napraviti po tom pitanju. Niti ono što je građanima najvažnije, također nije za pohvalu.

‘S plaćama zaostajemo za više od 16% za prosjekom Republike Hrvatske. To znači da se Hrvatska ne razvija ravnomjerno i da se mora razmišljati o tome kako potaknuti razvoj svih regija, a ne samo Grada Zagreba, te da treba razvijati ekonomsku politiku’, rekao je Mesarić, te dodao kako bezbolnog izlaza iz krize neće biti.

‘Hrvatska je prošla rat i stradanja su bila velika. Nažalost, građani plaćaju ceh i sada ovoj ekonomskoj krizi, a plaćat će ga još više. Međutim, što prije se dogodi to ‘tvrdo prizemljenje’, to ćemo prije moći krenuti uzlaznom putanjom’, zaključuje Mesarić.

najčitanije