Lokalni izbori: Na Banovni osigurati lokacije za 50-ak biračkih mjesta

mradenovic

Zbog oštećenja izazvanih potresima za 51 biračko mjesto u Sisku i Petrinji te u općinama Donji Kukuruzari i Majur moraju se naći nove lokacije ili alternativni smještaj, dogovoreno je u ponedjeljak na sastanku Državnog izbornog povjerenstva i Stožera za obnovu potresom pogođenih područja.

Povjerenstvo se u Petrinji sastalo sa članovima Stožera za obnovu potresom pogođenih područja na kojem su bili i voditelj i zamjenik voditelja Stožera potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević te predsjednik DIP-a Đuro Sessa, sa suradnicima, dogovorena je koordinacija u osiguranju organizacijsko-tehničkih uvjeta za provedbu svibanjksih lokalnih izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Zaključeno je da se u gradovima Sisku i Petrinji, zbog velikih oštećenja na zgradama, moraju naći zamjenska sjedišta sa Županijsko izborno povjerenstvo kao i za gradska izborna povjerenstva u ta dva grada.

Utvrđeno je i da u tim gradovima te u općinama Donji Kukuruzari i Majur moraju naći nove lokacije ili alternativni smještaj za ukupno 51 biračko mjesto, na kojima nije moguće, zbog oštećenja potresom, provesti izbore.

Zaključeno da je će se u daljnjoj koordinaciji Stožera i DIP-a u najkraćem roku razmotriti konkretna rješenja kako bi do kraja ožujka imali riješena sva otvorena organizacijsko-tehnička pitanja u vezi s provedbom lokalnih izbora na području Sisačko – moslavačke županije, priopćio je DIP.

Izvor: HINA

najčitanije