Ljekarne do daljnjeg rade skraćeno od 8 do 17 sati, dežurne otvorene 24 sata

imp

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka, 23.ožujka, do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati. Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske izuzev dežurnih ljekarni.
Radno vrijeme i način rada dežurnih ljekarni je sljedeće: od 8 sati ujutro do 17 sati rade kao sve druge ljekarne, u vremenu od 17 sati do 8 sati ujutro radi isključivo dežurstvo, izdavanje terapije «na prozorčiću».
Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati. Za sve ostalo vrijeme raditi će dežurne ljekarne.
„Prema naputku Kriznog stožera važno je organizirati rad u timovima. izuzetno je važno rad u ljekarnama organizirati tako da se definiraju fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova timova osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.
Molimo građane Republike Hrvatske da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije kao sto su lijekovi za snižavanje temperature ili antibiotska terapija. Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije”, priopćili su iz Hrvatske ljekarničke komore.
U Sisku je dežurna ljekarna u Ulici Stjepana i Antuna Radića 48.

najčitanije