Lipanj u Sisak donosi 5. utrku solarnih automobila

nn

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije i ove će se godine u Sisku održati atraktivna i zanimljiva utrka solarnih automobila.

Ove godine će biti organizirano peto izdanje utrke, treća izložba električnih i hibridnih vozila, te druga konferencija o solarnim i električnim automobilima
“Program će se održati od 8. do 10. lipnja, kao što je već i uobičajeno. U petak će biti izložba električnih i hibridnih automobila, tu već imamo jedno dvadesetak automobila u najavi, moći će se sjesti u njih, probati voziti itd. Isti dan, popodne, bit će održana konferencija s nekoliko popularnih predavanja i kasnije s jednim okruglim stolom, a u subotu će biti utrka solarnih aubomobila. Ove godine se već najavilo 19 ekipa od kojih će neke škole doći čak i s dva automobila. Mi ove godine radimo novi automobil i nadam se da ćemo ga uspjeti završiti”, najavio je ravnatelj Tehničke škole Davor Malović, otkrivši da će njihov solarni bolid izgledati poput Ferrarija.

Koliko je važna solarna i električna energija za našu budućnost istaknuo je i župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, pokrovitelj i suorganizator utrke.
“I mi smo od prošle godine napravili jedan iskorak, u izradi je prvi automobil na električni pogon za sanitet, dakle sanitetsko vozilo koje bi, nadam se, do ovogodišnje izložbe trebalo biti dovršeno. Razmišljamo i da dio našeg voznog parka, za potrebe naših službi, čine električni automobili“, rekao je župan.

najčitanije